Hellevoetsluis - "Ik heb hier altijd goed geboerd en ik hoop dat jullie het ook goed zullen hebben", dat waren de woorden die de heer Biesheuvel uitsprak tegen directeur Bouwcenter Esselink Taco van Dieren toen hij eind vorig jaar eens kwam kijken wat er nu eigenlijk op 'zijn' grond was gebouwd.

Bouwcenter Esselink greep dit aan om het echtpaar Biesheuvel (90 en 89 jaar) en hun dochter Ellen uit te nodigen om de officiƫle openingshandeling van het nieuwe bouwcenter aan de Brailleweg op Kickersbloem 3 op donderdag 16 januari te verrichten. Want precies daar waar de veeboerderij van de familie stond, staat nu het spiksplinternieuwe pand van Esselink. Zij mochten, met hulp van twee sterke mannen, een enorme foto van hun boerderij verplaatsen en de sleutel omdraaien om zo de ingang officieel te openen. Tot 2007 woonde het echtpaar in hun boerderij waarna ze naar de andere kant van het Kanaal door Voorne vertrokken om daar samen te genieten van het vrije leven in de polder.

Bouwcenter Esselink is een bekende naam in de regio. Het familiebedrijf werd 106 jaar geleden opgericht in Middelharnis door Cornelis Esselink. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een concern met meerdere vestigingen. Taco van Dieren: “Tien jaar geleden startten wij de verbouwing van het voormalige pand van onze Gamma aan de Marconiweg omdat we het plan hadden opgevat in Hellevoetsluis een afhaalvestiging voor bouwmaterialen te beginnen. Onze start in Hellevoetsluis voelde als een spannend boek. Als je begint in een boek dan weet je nog niet hoe het afloopt. Het ging goed en we groeiden al snel uit ons jasje. En het eerste deel van ons boek is uit. Nu beginnen we aan deel twee. Met welke uitdagingen we te maken krijgen, dat weet ik niet. Maar ik ben vol vertrouwen op een goede afloop.” Wethouder economische zaken (en agrariĆ«r) Aart-Jan Spoon: ” Als boer spreekt mij de uitspraak van de heer Biesheuvel natuurlijk erg aan. Als jullie goed gaan boeren dan gaan jullie klanten daar van profiteren. En dat is goed voor de economie in Hellevoetsluis. Wij gaan ervan uit dat er nog vele bedrijven volgen op Kickersbloem 3.”

Het gebouw heeft een karakteristieke uitstraling; de materialen die zijn gebruikt zijn in harmonie. Het pand is ruim, licht, duurzaam gebouwd en bovendien energie-neutraal. Er wordt geen gas gebruikt en binnen enkele maanden zullen zonnepanelen op het dak worden geplaatst, net als bij vier andere panden van de Esselink Groep. De nieuwe vestiging voert een breder assortiment en een nog uitgebreidere service zowel voor de zakelijke als voor de particuliere markt. “Mist u wat in ons assortiment dan horen wij het graag. Kwaliteit en goede samenwerking; zo willen wij de toekomst in”, besluit Taco van Dieren.

Bron: Groot Hellevoet